Щоб триматися подалі від «окислювального дисбалансу», ми маємо обирати їжу з великим вмістом антиоксидантів. Чому? У це пояснює доктор .
Стан ситості організму після приймання їжі – прооксидантний стан – це час активного антиоксидантного метаболізму і формування активних форм кисню (АФК).
Кожна страва має містити високо антиоксидантну їжу, а саме: рослинну, щоб перешкоджати окислювально-відновному дисбалансу. Насичена антиоксидантами – це здебільшого їжа рослинного походження, тоді як м’ясо, риба та інші продукти тваринного походження бідні на антиоксиданти.
Споживання фруктів, що містять фенол, підвищує антиоксидантну здатність крові. Якщо вживати фрукти разом з їжею, дуже насиченою жирами та легко доступними вуглеводами, вони можуть урівноважити негативний ефект двох останніх.
Серед двадцяти різних фруктів, які були протестовані, ягоди є найкращим джерелом поліфенольних антиоксидантів, а також вони мають найбільшу здатність засвоюватись «вживу», оскільки концентрація саме елементів фруктового фенолу в плазмі крові загалом дуже низька.
У відео також надаються результати дослідження, в якому доведено, що споживання таких ягід, як: полуниця та суниця на сніданок має сильну антиоксидантну дію і стабілізує окислювальний баланс вже через 6-7 годин.
Наступні результати дають неймовірно важливі поради кожному з нас під час вибору їжі, особливо коли споживання середньо- та високожирних продуктів не уникнути.
Споживання ягід, особливо полуниць, разом з їжою або на десерт, може бути одним із шляхів пом’якшення несприятливого впливу стресових ситуацій, окислювальних процесів, що асоціюються з післяобідньою ліпемією (надмірним вмістом жиру у крові).
Розсудливою стратегією підтримання окислювального балансу є споживання разом з продуктами високої жирності їжі, багатої на фенол.
Також, загальне виснаження організму може бути пов’язане з первинним ефектом від тютюнопаління, тобто, високий вміст оксидантів у димі може понижати рівень вмісту антиоксидантних поживних речовин і збільшувати окислювальний стрес. Тому доктор Грегер дає пораду тим, хто поки ще не відмовився від паління: збільшити споживання зеленої капусти, броколі та антиоксидантних фруктів, а особливо – ягід, для зменшення шкідливого впливу оксидантів та паління на ДНК.
Впродовж одного дня систематичний стрес від ліпемії та окислювально-відновного дисбалансу може здатися тривіальним. Проте, через деякий час ці щоденні впливи, накоплюючись, можуть призвести до загрози атеросклерозу, що забирає більш ніж 829 тисяч (!) життів на планеті щороку – через хвороби серця та судин.
«Я прагну їсти ягоди щодня, і кожен має так робити», – закликає доктор Грегер.
Як щодо соку із журавлини або іншого ягідного фрешу прямо зараз?
Переклад: Тома Кабиш-Рибалка
Редагування: Ірина Сильвеструк
За матеріалами:
Процес покращення людства триває. Все більше людей стає веганами. докладатиме зусиль, щоб тримати вас в курсі цих подій.
прокоментувати публікацію
користувацька етика