Неймовірно смачні котлетки з нуту що викликають залежність =) Готуйте фалафелі та експерементуйте з лавашом та додатками. Їжте фалафелі просто так, з салатами або як додаток до сендвічу. Цей смак не обмежить вашу фантазію! ;)
На 3-4 порції вам будуть необхідні:
Нут – 1 склянка;
Борошно або крохмаль, або сухарна крихта, або сухий (розмочений) хліб - ½ склянки;
Цибуля невеличка 1 штука та часник 1-2 зубчики, або асафетіда;
Гострий перець сухий;
Олія для фрітюру на ваш смак – оливкова, соняшникова, кукурудзяна, або соєва;
Кунжут – ½ склянки;
Арахіс - ½ склянки;
Зіра – ½ чайної ложки;
Коріандр – ¼ чайної ложки;
Куркума – 1 чайна ложка;
Сіль – 2 столові ложки;
Зелень – по пів пучка;
Спосіб приготування:
Нут замочити на ніч. Зранку воду злити, нут (та якщо присутні: цибулю, часник, хліб), зелень, пропустити через фаршерубку, або грідер/чопер блендеру. На пательні, обсмажити сіль, кунжут, арахіс та спеції, а потім перетерти їх в грідері, або ступці. Додати перетерту суміш спецій, та борошно (ябщо не був використаний хліб) у фарш та добре вимісити, дати постояти півгодини. Скатати мокрими руками отриману масу в кульки розміром з волоський горіх (або зліпити фалафель мейкером), злегка приплюснути, смажити у фритюрі при температурі 180 ° C до рум’яної скоринки невеликими порціями.
Подавати фалафель з соусами або хумусом й овочевими салатами. Або в лаваші або в піті: у піти зрізати верхівку, всередині змастити соусом або хумусом, вкласти лист салату, кільця цибулі, скибочки помідора і маринованих огірочків, по 4-5 фалафелін.
Смачного!
Фалафели полностью развалились в масле. Что я могу делать не так?
Совет №1 – перед тем, как кидать фалафели в масло, проверьте, держат ли они форму за счет собственного крахмала и того количества муки, которое вы добавили. Если в сыром виде они распадаются, а фарш получился слишком жидким, или слишком сухим, произведите соответствующие действия. Либо добавте муки/крахмала, либо добавте немного жидкости. Дайте муке/крахмалу 10 минут на то, чтобы склеиться.
Совет №2 – дайте маслу нагрется до температуры кипения. Проверить его можно при помощи маленького кусочка фарша. Если от вызовет в масле бурление, значит масло готово, если он просто утонет и будете спокойно лежать на дне, значит маслу нужно дать возможность нагреться еще. Внимание – масло не должно превышать половины от объема емкости в которой вы готовите. Поскольку при попадании в масло фалафелей, вода находящаяся в них, вызовет активную реакцию кипения и появится много пены. Также не пропустите момент, когда корочка на фалафелях будет уже готова. Поскольку первая партия фалафелей быстрее зажаривается.
Совет №3 – возможно вы “перебрали” с количеством морковки/лука/зелени. В фарше должен преобладать нут, поскольку он дает котлеткам твердую массу.
Пробуйте. И всё получится!
Приятного аппетита.