- 4 стакани тертої моркви
- 2 стакани борошна з цільної пшениці
- 2 чайні ложки пекарського порошку
- 1 чайна ложка питної соди
- ½ чайної ложки солі
- 1 чайна ложка кориці
- ¼ чайної ложки меленого імбиру
- 1 ½ стакану демерара або коричневого цукру
- ¾ стакану родзинок
- ½ стакану рублених горіхів – пекан
- 1 стакан не підсолодженого яблучного соусу
- 1 стакан олії каноли
Кремово-сирна глазур:
- ⅓ стакану вегетаріанського маргарину (м’якого)
- ⅓ стакану вегетаріанського вершкового сиру
- 2 ⅓ стакану глазурі
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Розігріти духовку до 175С.
Усі сухі інгредієнти змішати у великій мисці. Додати яблучний соус, олію, моркву, родзинки та усе добре перемішати. Викласти суміш у змащену маслом форму для пирога 18х26 см та випікати 40-45 хвилин або доки, при перевірці на готовність пирога, зубочистка не буде суха.
Дати охолонути пирогу у формі приблизно десять хвилин, потім обережно перекласти на тарілку. Нехай остаточно охолоне перед покриттям глазур’ю.
Для глазурі: маргарин та вершковий сир збити у вершки. Додавати ⅓ стакану цукрової пудри за раз та продовжувати збивати у вершки до однорідного стану. Додати ванільного екстракту та знову збити. Поставити у холодильник до використання.
прокоментувати публікацію
користувацька етика