- 100 г сухої коричневої сочевиці
- 275 мл води для приготування сочевиці
- 1 черешок селери, дрібно нашинкувати
- 3 середні морквини, нарізати скибочками
- 220 г картоплі, нарізати скибочками
- 150 г гороху, консервованого або свіжого
- 2 ст. л. дріжджового екстракту (закваски)
- 1 ст. л. з горкою томатного пюре
- ½ ст.л. міксу з трав
- сіль та перець за смаком
- 450 г пісочного тіста, домашнього або замороженого
- Соєве молоко для глазурі
Промити сочевицю та варити у воді разом із селерою приблизно 40 хвилин до м’якості.
Зцідити залишки води. Відварити моркву, картоплю та горох до м’якості.
Покласти всі інгредієнти, окрім пісочного тіста, в тарілку та добре перемішати. Дати трохи
охолонути.
Розкотати тісто та зробити круглі форми для пирогів. (Пиріжки мають бути маленькими,
щоб дитина могла їх тримати в руках). Покласти повну ложку начинки у середину кожного
пирога та змочити краєчки соєвим молоком. Скласти краєчки пирога та щільно зчепити.
За допомогою щіточки намастити верх соєвим молоком та зробити дірки виделкою, щоб
гаряче повітря вільно могло виходити назовні.
Випікати 15-20 хвилин при 180 С. Коли поверхня вкриється золотистою скоринкою –
витягти з духовки. Подавати можна як охолодженими так і гарячими.
прокоментувати публікацію
користувацька етика