- Вода (кип’ячена, тепла) – 250 мл
- Цукор – 0,5 стакана
- Олія (не ароматна) – 0,5 стакана
- Борошно пшеничне в/г – 1,5-2 стакана
- Сода (не гашена) – 1,5 ч.л.
- Сіль – дрібка
- Родзинки ~ 0,5 стакана (за смаком, мені – чим більше, тим смачніше)
- Фініки – (пів фініка на кекс) ~ 6-7 шт.
- Кероб – 1 ст.л.
В ємність налити теплої води, додати цукор, дрібку солі та олію. Ретельно перемішати, бажано до розчинення цукру та досить однорідної маси.
Борошно змішати з содою та керобом, просіяти в ємність, перемішати вінчиком до однорідності. Тісто має бути без комочків, досить рідке, ніби на млинці.
В таке тісто можна додавати улюблену начинку за смаком. Це можуть бути горішки, сухофрукти, мак, кунжут тощо. Даний варіант – родзинки. Півсклянки родзинок залити окропом на кілька хвилин, потім воду злити, родзинки висипати в тісто, перемішати.
Розлити у формочки. Промити фініки, розділити вздовж на дві половинки, кісточки видалити. Кожну «втопити» в окремій формочці.
Кекси відправити в духовку при температурі ~ 200оС хвилин на 20.
Готовим кексам дати трохи охолонути, вийняти з форми – налити чай і насолоджуватися.
прокоментувати публікацію
користувацька етика