- 225 г білої квасолі (замочити на ніч)
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 велика цибулина, дрібно порізана
- 2 зубчики часнику,
- 285 г грибів, вимитих та нарізаних скибочками
- ¼ ч.л. кайєннського перцю
- ½ ч.л. паприки
Соус
- 45 г маргарину
- 45 г муки
- 425 мл соєвого молока
- 140 мл веганського білого вина
- 3 ст.л. свіжої петрушки, дрібно нарізаної
- 1 ст.л. зернової гірчиці
- чорний перець та сіль за смаком
Довести до кипіння деяку кількість води та варити квасолю на повільному вогні приблизно 45 хвилин, до м’якості. Злити воду.
Нагріти масло у сковороді, посмажити цибулю та часник до золотистого кольору. Додати гриби, кайєннський перець та паприку. Смажити декілька хвилин. Прибрати з вогню.
Щоб зробити заправку для соусу необхідно у великій каструлі розтопити маргарин і перемішати з борошном,. Зняти з вогню. Поступово додати трохи соєвого молока та зробити однорідну пасту.
Решту соєвого молока та білого вина постійно помішуючи на помірному вогні, змішати з петрушкою та гірчицею. Довести до кипіння та варити 3 хвилини на помірному вогні. Додати квасолеве пюре. Соєве молоко, якщо потрібно. Приправити за смаком, гарно перемішати.
Подавати гарячим разом з пастою, коричневим рисом чи салатом.
Розраховано на 4 порції.
прокоментувати публікацію
користувацька етика