Товсті бельгійські вафлі із хрусткою скоринкою і м’які всередині, зі смачною солодкою начинкою чудово підійдуть на сніданок або десерт. Готуються вони дуже просто, однак вам буде потрібна спеціальна вафельниця.
Зазвичай бельгійські вафлі наповнюють кремом, фруктами, морозивом та іншими солодкими начинками, що, власне, і робить їх такими смачними.
Інгредієнти:
- 2 і 1/2 склянки (250 мл) борошна
- 2 ч. л. розпушувача тіста
- 1/2 ч. л. соди
- 3 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі
- спеції: 1/2 ч. л. кориці, 1/3 ч. л. мускатного горіха, 1/2 пакетика ванільного цукру (або 1 пакетик, якщо не будете додавати інші спеції), 1/3 ч. л. куркуми для кольору (необов’язково)
- 550 мл молока
- 3 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
В одній мисці змішати сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, сода, цукор, сіль, спеції), а в іншій – рідкі (молоко і масло).
Поступово додати рідину в суху суміш і перемішати до однорідної консистенції.
Вафельниці трошки змастити маслом і розігріти.
Налити тісто у форми, розрівнюючи ложкою.
Закрити вафельниці і випікати приблизно 10 хвилин. Вафлі повинні стати золотисто-коричневого кольору і не повинні рватися при відкриванні вафельниці. Можливо, у вас час випікання буде іншим, але чим довше їх випікаєш, тим хрусткішими вони будуть.
Перед наступною партією форми краще знову змастити маслом, тому що незважаючи на антипригарне покриття, вафлі все одно прилипають.
Випікати, поки не закінчиться все тісто.
Тепер залишилося найцікавіше – наповнити вафельки смачною начинкою. Тільки робіть це безпосередньо перед подачею на стіл, інакше корочка стане занадто м’якою.
Варіанти начинок для бельгійських вафель:
Найпростіший варіант – це варення. Дуже рекомендую вам варення з червоної смородини з бананами.
Заварний крем або будь-який інший крем для тортів. Зверху можна прикрасити горішками.
Шматочки фруктів і ягоди: банани, ківі, смородина, полуниця та ін. Зверху посипати цукровою пудрою.
Ну і, звичайно ж, ви можете прикрасити вафлі збитими вершками або морозивом. Загалом, якщо проявити фантазію, то вийде дуже красиво і смачно.
Смакота!
Я купив вафельницю і пригощаю друзів!
Ще, до складу тіста, можна додати трішечки вівсяного борошна, або цільнозернового, тоді вафлі більш сухі та хрусткі.
А банан можна просто розбити блендером і виходить самий швидкий крем у світі!
ДЯКУЮ!