Інгредієнти:
- 2 склянки (250 мл) борошна
- 2/3 склянки цукру, 1/2 ч. ложки куркуми (не обов’язково)
- 1 пакетик ванільного цукру
- дрібка солі
- 100 мл рослинного масла
- 350 мл води
- 1/3 ч. ложки гашеної соди
Спосіб приготування:
Змішати борошно, цукор, сіль, ванільний цукор, куркуму (для кольору) і масло. Розтерти, щоб вийшли крихти. Додати воду і добре перемішати (можна трохи збити міксером) до однорідної консистенції, густиною приблизно як сметана або тісто на оладки. Погасити соду лимонним соком або оцтом, вилити в тісто і ще раз розмішати. Вафельниці змастити маслом і розігріти. Налити в середину повну столову ложку тіста і закрити. Для трубочок – наливайте побільше. Випікати до темно-золотистого кольору. Періодично змащувати вафельниці маслом. Слідкуйте, щоб не згоріли!
Якщо хочете зробити трубочки або ріжки – скручуйте вафлю відразу ж, як тільки зняли її з форми, тому що вона швидко твердне. Скручувати можна за допомогою конуса (йде в комплекті), ножа або просто руками. А щоб не обпектися, одягніть рукавички або використовуйте рушник.
Начиніть вафельні трубочки.
прокоментувати публікацію
користувацька етика