Ви будете задоволені тим, що зможете зробити лазан’ю з самого початку. Збирати шари з приготованих вами листків лазаньї – це дуже цікаво! Це повноцінний обід: листки лазаньї зі шпинатом; протеїн у сочевиці та тофу; поживні властивості томатів. Приготована на парі кольорова капуста чудово поєднується з соєвим молоком утворюючи білий соус.
- 140 г небіленого борошна/ борошно з висівками
- 2 мл солі
- 90 г готового шпинату (порізаного, приготованого, перетертого)
- 1½ ст.л. оливкової олії
Начинка:
- 4 ст.л. кожного з двох видів сочевиці
- 1 ст.л. оливкової олії
- ½ великої червоної цибулі, дрібно нарізаної
- 1 брикет тофу, дати стекти воді та висушити паперовим рушником
- 4 зубчики часнику
- 1 ч.л. оре гано
- 1 ч.л. базиліку
- 1 ч.л. кмину
- 1 ч.л. коріандру
- ½ ч.л. кориці
- 4 свіжих лаврових листа
Пюре:
- 5 великих томатів, чавлених (не чистити та не видаляти насіння)
- 2 ст.л. сухих томатів
- чорний перець за смаком
- 1 ч.л. трав’яної солі
Білий соус:
- 1 стакан товчених суцвіть кольорової капусти, що приготовані на пару
- ½ склянки соєвого молока
- 1 ч.л. оливкової олії
- 1½ ст.л. товчених харчових дріжджів
Змішати борошно та сіль разом у мисці. Зробити поглиблення в муці та додати оливкової олії. Змішати з олією. Додати шпинат, змішувати різкими рухами, доки не замісите тісто.
Злегка стукайте тістом по робочій поверхні та замішуйте поки тісто не стане вологим та м’яким, як пластилін на дотик. (Тісто повинно бути пухким та крутим , щоб було легше розкатувати). Покладіть тісто у пластиковий контейнер і помістить у холодильник, доки воно не знадобиться.
Тим часом зробіть начинку: висипте 2 види сочевиці у каструлю та доведіть до кипіння і варіть так 10 хвилин. Злийте воду та відкладіть у сторону.
Розігрійте олію у пательні та смажте цибулю до м’якості. Додайте тофу натираючи його у пательню через маленьку терку. Смажте разом, інколи перемішуючи поки тофу не стане сухим. Вичавте часник та смажте ще 1 хвилину. Додайте усі приправи та трави і смажте ще 1 хвилину. Додайте сочевицю та зніміть з вогню.
Щоб зробити швидко пюре, покладіть томати, томатну пасту, чорний перець та трав’яну сіль у блендер та змішуйте до однорідності. Додати до суміші з сочевиці та тофу.
Для білого соусу: у бленд ері змішайте кольорову капусту з соєвим молоком, оливковою олією та харчовими дріжджами до однорідного стану.
Розігрійте духовку до 170С. Збризкайте злегка оливковою олією форму для випікання. Перевірте, чи достатня форма за розміром. Дістаньте тісто з холодильника та поділить на 3 частини. Розкачайте кожну частину в кульку, а потім розплющить руками.
Присипте мукою усі частини тіста та робочу поверхню. Розкатуйте тісто рукою або машинкою для пасти так, щоб тіста було достатньо для трьох шарів лазаньї. Розріжте на шматки, щоб вмістились у форму для випікання.
Зберіть лазан’ю: покладіть декілька повних ложок суміші з сочевиці та тофу у форму для випікання. Зверху шар лазаньї, потім покладіть одну третину тофу з сочевицею, зверху лавровий лист, потім додайте третину білого соусу. Зробіть теж саме з іншим шаром лазан’ї: друга третина суміші з сочевиці та тофу на тісто, лавровий лист, друга третина білого соусу. Те ж саме з третім і останнім шаром. Покладіть два лаврових листа зверху.
Випікати у духовці на нижній полиці 30 хвилин доки не почне булькати, і білий соус не почне золоті шати та тріскатись. (Соус може висохнути ти та потріскатись – це нормально).
Розраховано на 6 порцій.
На замітку:
Щоб заощадити час та сили, обдайте парою шпинат та кольорову капусту разом у подвійній пароварці.
Подавайте лазанью зі свіжим салатом та нарізаною морквою це гарний контраст за текстурою та кольором.
прокоментувати публікацію
користувацька етика