Складається враження, що зараз слово “м’ясо” вживається дещо не в тому значенні, як раніше. Компанія «Infegy», котра займається аналізом активності та діяльності користувачів у блогах, соціальних підрахунках ЗМІ та інших джерелах в Інтернеті, вияснила, що близько 43 відсотків розмов про вживання м’яса негативні. Це виражається словами “погано”, “занепокоєність” і “проблеми”.
Нічого дивного, адже за останні декілька років відбулося кілька великих скандалів, які сколихнули усю м’ясну промисловість. Від рожевого фаршу та стейків з конини в Європі – до стійких до антибіотиків бактерій, які переповнюють сучасні свиноферми.
Зростаюча відраза до м’яса принесла негативні зміни в харчову промисловість. Міжнародна мережа ресторанів швидкого харчування “Taco Bell” нещодавно оголосили, що вони виключають “м’ясо” з деяких нових пунктів меню, замінюючи його “протеїном”. Згідно з «Infegy», слово “протеїн” викликало всього лиш 6% негативних асоціацій. На жаль, “протеїн” все ще стосується м’яса курки і яловичини в пунктах меню ресторанів Taco Bell.
Правда в тому, що “протеїн”у великій кількості є в рослинах: від бобів – до лободи. Для тих, хто бажає м’ясного задоволення, є широкий спектр рослинних аналогів м’яса з неймовірним смаком. Тут є всі ті білки, які є і у м’ясі, але без антибіотиків, гормонів, фекального забруднення та жахливих страждань тварин.
Переклад: Анастасія Мнишек
Редагування: Ірина Сильвеструк
Процес покращення людства триває. Все більше людей стає веганами. докладатиме зусиль, щоб тримати вас в курсі цих подій.
прокоментувати публікацію
користувацька етика