Мак – це чемпіон за змістом кальцію – 1460 мг на 100г., Молоко – 150 мг (для порівняння). Причому в самій засвоюваній формі.
Для приготування двох порцій
- 3/4 склянки маку
- 3 склянки води
- 6 свіжих фініків (можна замінити іншими натуральними підсолоджувачами або ж обійтися і без них)
У приготуванні макового молока не обійтися без блендера. У його чашу потрібно покласти мак, додати фініки, з яких заздалегідь були видалені кісточки, і влити трохи води. Включити на максимальну потужність і поступово додавати воду до потрібної консистенції.
Перетирати таким чином 3-5 хвилин. Отриману масу процідити через сито або марлю.
Макуху можна з’їсти, а можна використовувати в якості натурального скрабу для тіла.
прокоментувати публікацію
користувацька етика