Типове харчування цивілізованих країн смертельно небезпечне; складається воно в основному з токсичної і кислотоутворюючої їжі, такої як: оброблені цукри, штучні підсолоджувачі, рафіновані зернові, промислово вироблене м’ясо і молочні продукти, приховані ГМО. Очевидно, що все це разом із великою кількістю інших негативних факторів навколишнього середовища (таких як: нестача відпочинку, психологічні стреси, прийом ліків) призводять до того, що все більшій кількості людей діагностують хронічні дегенеративні захворювання або, інакше кажучи, смертельні порушення здоров’я, від яких, як стверджує сучасна конвенціональна медицина, лікування не існує.
Одна з головних проблем, що лежать в основі такого нераціонального стилю життя (а їх багато!) – це нерозуміння середнім споживачем того факту, що, аби вижити, організм повинен зберігати рівновагу рівня кислотності крові на злегка лужному рівні – 7.365. Коли людина споживає їжу як паливо для «згоряння», травні та метаболічні процеси трансформують її у свого роду попіл, який є кислотним або лужним. Закони сучасної біохімії пояснюють: буде цей попелястий залишок кислотним або лужним – на це впливає зовсім не органічний зміст їжі (є сама їжа кислотною чи лужною), а її неорганічні складові (такі як кальцій: магній, калій, натрій, сірка, фосфор, – тобто те, як вони розщеплюються в нашому організмі).
Через це, а також тому, що всі продукти харчування в природі містять як кислото-, так і лужноутворюючі елементи (згідно з Центром Свідомого Життя), результатом вибору продуктів харчування може бути як досягнення, так і руйнування балансу. Вживання занадто великої кількості кислотоутворюючою їжі може мати страшні наслідки для нашого здоров’я: так, наприклад, у діабетиків поширеним діагнозом є «ацидоз». Таке відбувається, коли необхідні для підтримки цього “злегка лужного рівня” поживні речовини не отримуютьсяі з їжі. Організм починає витягати їх зі своїх власних запасів, таких як кістки та інші життєво важливі тканини, руйнуючи таким чином свою здатність до самовідновлення і детоксикації важких металів. Це також робить людину чутливою до втоми і хвороб. Навіть злегка перевищений рівень кислотності крові у 6.9 може призвести до коми і смерті.
Безумовно, максимальне завдання – досягти балансу. Вживання занадто великої кількості лужноутворючої їжі також може призвести з часом до великої кількості ускладнень, але з очевидних причин, подібний ризик менш імовірний, беручи до уваги поточний жалюгідний стан сучасного споживчого харчування. Для боротьби з наслідками такого харчування введіть ці найбільш лужноутворючі продукти харчування у ваш щоденний раціон:
Коренеплоди
Оскільки ці продукти харчування в традиційній Китайській медицині володіють цілющою властивістю «Янь», а також завдяки їх багатому мінеральному складові у порівнянні з іншими овочами, можна із впевненістю сказати, що ви ними не перенасититесь. Зверніть особливу увагу на редис (чорний, червоний або білий), а також буряк, моркву, турнепс, хрін і брукву. Готові до вживання після 15-20 хвилинного варіння на пару, коренеплоди допоможуть вам як вгамувати голод, так і підкріпитися.
Хрестоцвітні овочі
Це овочі, які ми всі знаємо і любимо, чий смак ще більш покращить невелика кількість корисного соусу домашнього приготування, такого як: песто. На вибір – броколі, капуста білокачанна, кольорова, брюссельська капуста тощо.
Зелені листові овочі
Сюди входять: капуста листова, мангольд, листовий турнепс і шпинат - з них шпинат може насправді стати найкращим вибором. Він особливо відомий багатим вмістом вітаміну К і фолієвої кислоти, а також наповнений вітамінами, мінералами, фітохімічними елементами, антиоксидантами і клітковиною, які допомагають поліпшити травлення і навіть зір.
Часник
Будучи дійсно чудодійним харчовим продуктом, часник очолює незліченні списки продуктів харчування, які підтримують загальний стан здоров’я, і список лужноутворючої їжі зокрема. Серед його корисних властивостей – здатність підтримувати серцево-судинне та імунне здоров’я організму шляхом зниження кров’яного тиску, очищення печінки і боротьба з хворобами.
Кайєнский перець
Як частина сімейства пекучих тропічних перців, що містять ензими, необхідні для ендокринної функції організму, кайєнский перець є одним з найбільш лужноутворюючих харчових продуктів. Він відомий своїми антибактеріальними властивостями, а також є багатим джерелом вітаміну А, що робить його корисним помічником у боротьбі зі шкідливими вільними радикалами, які призводять до стресу і хвороб.
Лимон
Лимон є, мабуть, найбільш лужноутворюючим продуктом. Як природний дезінфектор, він здатний заліковувати рани, а також надає потужне і негайне полегшення при гіперкислотності і вірусних захворюваннях, кашлі, застуді, грипі і печії. Лимон також допомагає активувати печінку і стимулює очищення організму.
Так що, ви не нашкодите собі, подумавши двічі про те, що лежатиме на Вашій тарілці протягом наступного прийому їжі, а не подумавши – нашкодити дуже навіть можете! Просте застосування старої материнської поради «їж овочі» може бути першим кроком на шляху до поліпшення здоров’я.
Переклад: Аліна Врублевська
Редагування: Аліна Врублевська
Ірина Сильвеструк
За матеріалами: .
Процес покращення людства триває. Все більше людей стає веганами. докладатиме зусиль, щоб тримати вас в курсі цих подій.
прокоментувати публікацію
користувацька етика