Населення планети Земля все зростає, і через 10 років йому буде необхідно набагато більше м’яса та продуктів тваринного походження, ніж зараз. Проте тваринництво, як галузь, це – величезні затрати питної води, забруднення грунтів, виділення парникових газів та ще величезна низка не дуже приємних проблем. З цієї точки зору розводити худобу у такий спосіб і в такій кількості вже скоро стане вкрай не вигідно.
Чи є вихід? Його пропонує Андрас Форгакс, інженер з вирощування тканин та засновник компанії, яка займається біофабрикацією – вирощуванням органів та частин тіла. Виявляється, вчені вже досить давно вирощують деякі частини тіла (вуха, шкіру, кровоносні судини, кістки), які з часом досить успішно імплантуються пацієнтам. Чому ж не зробити те саме з м’ясом та шкірою? При цьому ви не будете обмежені розміром корови, а відразу задаватимете необхідні параметри, наприклад, для шкіряного сидіння чи гаманця. Як наслідок, ви отримаєте ідеально гладеньку шкіру без будь-яких ушкоджень. Ви навіть зможете запрограмувати певний візерунок шкіри. Програмуючи клітини, які було взято за зразок у щасливої корови, яка і надалі буде пастись на лузі, ви отримуєте продукт з відповідними характеристиками!
Це ідеальне втілення приказки «І вовки ситі, і вівці цілі»;)
Переклад: Дмитро Тарн
Редагування: Ірина Сильвеструк
За матеріалами:
Процес покращення людства триває. Все більше людей стає веганами. докладатиме зусиль, щоб тримати вас в курсі цих подій.
прокоментувати публікацію
користувацька етика