Інгредієнти:
- борошно - 1 кг
- цукор - 1 ст
- маргарин - 1 пачка
- ізюм - 200 гр
- соєве молоко – 1.5 склянки
- розпушувач – 3 пачки
- дріжджі – 50 гр
- кардамон і кориця за смаком
Глазур:
- склянка цукру
- трохи апельсинового соку
- соєве молоко
- кероб
Спосіб приготування:
Спочатку зробимо опару – частину борошна змішаємо з дріжджами, розтопленими в теплому молоці, накрити рушничком і поставити в тепле місце підніматися. Залишаємо на півгодини.
Окремо змішаємо склянку цукру, пачку розтопленого маргарину, ванільну цукрову пудру, кардамон і корицю. Додаємо цю суміш в опару. Збиваємо і починаємо потихеньку досипати борошно, щоб вийшло густе тісто, яке відстає від рук.
І знову ставимо підніматися.
Паска повинна три рази піднятся.
Ну і третій раз додаємо родзинки, попередньо замочені у журавлиній настоянці, знову все замісити. Місити можна міксером, довго.
До речі, респект нашим бабусям, які робили це руками. Це неймовірно важко.
Розлити у форми з пергаментним папером, знову дати піднятися і тільки потім в духовку.
У духовку можна поставити тарілку з водою.
Готові пасхи прикрасити глазур’ю.
Христос Воскрес!
прокоментувати публікацію
користувацька етика