Мої друзі-м’ясоїди часто кажуть – мовляв, веганами стати не можемо, бо як жити без борщу або солянки? Таких я принципово пригощаю своєю фірмовою солянкою, яка на смак не гірша за м’ясну, а готується за 20 хвилин, і ось як саме.
Беремо:
- Лавровий лист – 1 шт
- Перчик духмяний – 2-3 шт
- Томатна паста або кетчуп – 1 ложка
- Розсіл з-під маринованих огірків – півчашки
- Сіль за смаком, але не дуже багато – далі додаватимуться солоні інгредієнти
Все це кидаємо та ллємо до каструлі з двома літрами окропу і ставимо на маленький вогонь – нехай булькає.
Тим часом ріжемо:
- Цибулю – 2 шт
- Капусту пекінську – 200 г
- Часник - 3 шт
- Перчик чілі маринований – 1 шт (можна без нього, якщо не любите гостринку)
І обсмажуємо на олії з сіллю та спеціями на свій смак. Я особисто люблю додати базилік, чорний перець та асатефіду.
Коли все це трошки «засмагне», додаємо 200 грамів порізаних свіжих шампіньйонів (або можна пів-баночки маринованих), 200 грамів копченого тофу, нарізаного кубиками 100 грамів маринованих огірків, порізаних соломкою ще дві ложки томатної пасти.
Смажимо іще кілька хвилин – і кидаємо до окропу, що булькотить в очікуванні.
Туди ж відправимо пів-банки чорних маслин та нарізаний півкільцями лимон – приблизно третину середнього.
Три-п’ять хвилин варимо все це, виключаємо вогонь і даємо настоятися десь півгодинки.
прокоментувати публікацію
користувацька етика